OBAVIJEST ZA KORISNIKE USLUGA

S JEDNOM KARTOM AUTOBUSOM I VLAKOMU sklopu projekta integriranog putničkog prijevoza vlakovima HŽ Putničkog prijevoza i autobusima Autotroleja od 1. rujna 2019. godine uvodi se novost za sve korisnike kako željezničkog tako i autobusnog prijevoza u obliku jedne jedinstvene putne karte koja omogućava vožnju i autobusom i vlakom. Riječ je o mjesečnim i pojedinačnim kartama KD Autotrolej s kojima će, bez dodatne nadoplate, biti moguć i prijevoz vlakom. Drugim riječima, svi korisnici mjesečnih, pokaznih karata, kao i korisnici godiÅ”njih radničkih i 65+ karata, te popularnih cvikalica, imaju sada mogućnost do željenog odrediÅ”ta doći i sa vlakom.
Na ovaj način želja je kako HŽ Putničkog prijevoza tako i Autotroleja potaknuti postići povećanje broja putovanja javnim prijevozom, Å”to će dovest do smanjenja broja osobnih automobila na cestama, povećanja sigurnosti u cestovnom prometu i smanjenja ispuÅ”nih plinova. Potpuna implementacija sustava integriranog putničkog prijevoza očekuje se nakon izgradnje drugog kolosijeka željezničke pruge od Å krljeva do Jurdana.
U planu je, do konca godine, otvoriti dodatna željeznička stajaliÅ”ta, te sukladno potrebama korisnika krenuti i u dodatno prilagođavanje voznog reda kako vlakova tako i autobusa, a kako bi smisao integriranog prijevoza bio potpun.
Vlak prometuje na relaciji od JURDANA na zapadu, do ŠKRLJEVA na istoku pri čemu putnici vožnju mogu realizirati jedinstvenom kartom, koja im vrijedi i za autobus, odnosno Autotrolejovom kartom.
Integrirani putnički prijevoz dio je Strategije prometnog razvoja RH 2017. - 2030.